Auto, bus of trein: Brugge is zeer makkelijk bereikbaar

Brugge is zeer makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer of met de wagen. Vanuit de andere grote steden heb je een vlotte rechtstreekse verbinding tot in Brugge. Kom je met de auto? Dan zijn er verschillende centrumparkings waar je je wagen veilig parkeert.

Op zaterdag en op winkelzondagen (iedere eerste zondag van de maand) zijn enkele winkelstraten verkeersvrij gemaakt tussen 13 en 18 uur. Zo beleef je er een aangenamere en gezelligere winkelervaring. Het gaat om volgende straten: de Zuidzandstraat, Steenstraat, Geldmuntstraat en Noordzandstraat.

Parking

Bovengronds parkeren in de binnenstad is tussen 9 en 20 uur in tijd beperkt (min. 30 min. en max. 4 uur) en betalend (€ 1,80 voor het eerste uur, € 2,40 voor het tweede tot vierde uur, in totaal € 9,00 voor 4 uur). Dit geldt ook op zon- en feestdagen. Betalen kan per sms, met de app 4411 (enkel voor Belgische providers), met de bankkaart of gewoon cash. Hierbij dien je steeds je correcte nummerplaat in te geven. In de aangeduide zone rondom de binnenstad (de zgn. ‘Blauwe Zone’) kan je max. 4 uur (gratis) parkeren. Leg dus steeds je parkeerschijf! Opgelet: deze parkeerregeling is het hele jaar door van toepassing, dus ook op zon- en feestdagen.

Trein

Vanuit de belangrijke knoopstations Antwerpen, Gent, Hasselt, Leuven en Brussel rijden dagelijks één tot vier rechtstreekse treinen naar Brugge per uur. Raadpleeg de website van de Belgische Spoorwegen (NMBS) voor meer info.

Bus

Brugge heeft een uitgebreid netwerk van busmaatschappij De Lijn. Alle randgemeentes zijn door buslijnen verbonden met het centrum van de stad. Koop je een dagpas voor € 7, dan kan je een ganse dag alle bussen nemen in Brugge en haar randgemeentes.

Contacteer ons gerust voor meer info.